Lista marilor contribuabili valabilă de la 1 ianuarie 2022

A fost publicat Ordinul ANAF 1782/2021 pentru aprobarea numărului de contribuabili mari și a Listei marilor contribuabili valabilă de la 1 ianuarie 2022.

În organizarea activității de administrare a marilor contribuabili s-a avut în vedere:

  • excluderea din rândul contribuabililor eligibili a contribuabililor:
    • pentru care s-a deschis procedura insolvenței prin sentință definitivă;
    • declarați insolvabili potrivit art.265 din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare;
    • declarați inactivi conform prevederilor art.92 din Codul de procedură fiscală, sau care și-au suspendat activitatea la Registrul Comerțului.
  • eliminarea a două criterii de selecție, respectiv criteriul de reprezentare fiscală și a criteriul participării directe;
  • redefinirea regulilor specifice de selecție, în sensul menținerii în categoria marilor contribuabili a celor pentru care s-a deschis procedura insolvenței ori au fost declarați inactivi in anul în care s-a efectuat selecția.

Lista publicată astăzi conține 3364 contribuabili clasificați de la 1 ianuarie în categoria contribuabililor mari. 

Puteți descărca prevederile ordinului, cât și anexa cu lista marilor contribuabili prin accesarea linkurilor de mai jos.

https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/OpANAF_1782_04112021_ex1.pdf

https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/Anexa2_OpANAF_1782_04112021.pdf

Cristina Georgescu

Partener

FCCA, Expert Contabil și Consultant Fiscal cu peste 24 ani de experiență. Având o fire practică, anticipează nevoia clienților și îi ajută pe aceștia în luarea deciziilor. Abilitatea, optimismul, flexibilitatea și atenția cu care gestionează fiecare client în parte, fac din Cristina un partener de încredere pentru clienți.

Iona Bădescu

Partener

Expert Contabil și Auditor Financiar cu peste 24 ani de experiență. Pasionată de lucrul cu clienții si implicată în multiple misiuni de creare și implementare de proceduri și procese contabile, Ioana oferă soluții financiar contabile optime, adaptate nevoilor clienților. Este profesionistul pe care te poți baza pentru un lucru bine făcut.