Audit & Assurance

 

Echipele noastre sunt alcătuite din auditori calificați, precum și din specialiști în impozite, taxe și în domeniul tehnologiei informațiilor.

Astfel putem asigura o acoperire integrată a riscurilor pe care le puteți întâmpina în desfășurarea activității companiei. Veți beneficia de avantajul colaborării cu o echipă dedicată, formată din specialiști cu o îndelungată experiență profesională.

Auditul se va desfășura astfel încât principalele riscuri cu care se confruntă Compania să devină pentru noi obiective de audit, abordate cu prioritate pe parcursul misiunii noastre. Intenția noastră este să înțelegem sistemul de control intern al Companiei în contextul auditului și acolo unde este necesar, să oferim recomandări în vederea unor potențiale îmbunătățiri.

În stabilirea abordării noastre, vom folosi experiența acumulată în auditarea altor companii din sectoare similare de activitate.

Servicii oferite

Audit financiar statutar

Auditul sporește credibilitatea situațiilor financiare ale companiei. În acest scop, raportul de audit presupune formularea unei opinii cu privire la conformitatea situațiilor financiare cu standardele de raportare financiară care stau la baza întocmirii acestora.

Revizuirea situațiilor financiare

Revizuirea prezintă o arie de aplicabilitate mai restrânsă decât în cazul unui audit, astfel că nivelul de asigurare pe care îl oferă este limitat. Procedurile de verificare utilizate în cadrul revizuirii se axează pe proceduri analitice, discuții cu managementul companiei și investigații care nu oferă toate probele cerute într-un angajament de audit, dar care oferă posibilitatea auditorului să formuleze o concluzie asupra conformității situațiilor financiare cu un cadru general identificat de raportare financiară. Revizuirea situațiilor financiare este efectuată la cererea managementului companiei, a creditorilor, a eventualilor cumpărători sau în scopul consolidării situațiilor financiare la nivel de grup.

Raportări pe baza unor proceduri convenite (Agreed Upon-Procedures)

Într-un angajament de raportare pe bază de proceduri convenite, un auditor efectuează acele proceduri ce țin de natura unui audit, asupra cărora au convenit auditorul, compania și oricare terțe părți îndreptățite, urmând să raporteze constatările efective.

Raportul de constatări efective nu prezintă un grad de asigurare, ca în cazul unui audit sau revizuire, însă ajută beneficiarii să evalueze nivelul de conformitate al organizației cu cerințele din anumite acorduri de finanțare, cu anumite reglementări, standarde sau cerințe specifice de raportare.

Angajamente de compilare a situațiilor financiare

Compilarea este adecvată atunci când o companie are nevoie de prezentarea unor informații financiare în conformitate cu un anumit cadru de raportare financiară, dar nu este necesară furnizarea unui nivel de asigurare oferit de un audit sau o revizuire.

Într-un angajament de compilare, auditorul este angajat pentru a folosi expertiza sa contabilă și de audit, în scopul colectării, clasificării și sintetizării informațiilor financiare. Aceste sintetizări reduc informațiile detaliate la o formă inteligibilă și ușor utilizabilă, fără a exista cerința de a verifica aserțiunile conducerii care stau la baza întocmirii acelor informații.

De ce să ne alegi

Alături de APEX vei găsi flexibilitate, o atitudine profesională și prietenoasă, o echipă care îți înțelege nevoile.

La toate acestea se adaugă experiența de peste 25 ani în servicii de contabilitate, fiscalitate, salarizare, audit și management consulting.

Dacă ești un PFA, ONG, un business mic cu visuri mari, o firmă medie sau mare, o companie locală sau cu prezență internațională, avem echipa care te poate ajuta.

Beneficiile majore ale colaborării cu APEX

Serviciile noastre sunt centrate pe a-ți cunoaște afacerea și ceea ce dorești să realizezi.

Deoarece afacerea ta și succesul tău sunt importante pentru noi, ne axăm pe nevoile individuale, astfel încât să creăm un serviciu personalizat, adaptat cerințelor tale.

Cristina Georgescu

Partener

FCCA, Expert Contabil și Consultant Fiscal cu peste 24 ani de experiență. Având o fire practică, anticipează nevoia clienților și îi ajută pe aceștia în luarea deciziilor. Abilitatea, optimismul, flexibilitatea și atenția cu care gestionează fiecare client în parte, fac din Cristina un partener de încredere pentru clienți.

Iona Bădescu

Partener

Expert Contabil și Auditor Financiar cu peste 24 ani de experiență. Pasionată de lucrul cu clienții si implicată în multiple misiuni de creare și implementare de proceduri și procese contabile, Ioana oferă soluții financiar contabile optime, adaptate nevoilor clienților. Este profesionistul pe care te poți baza pentru un lucru bine făcut.