Ghidul DAC 6 a fost publicat

ANAF a publicat Ghidul privind obligația de raportare a aranjamentelor transfrontaliere (DAC6), ghid pe care îl puteți accesa aici: GHID_DAC6_13012021.pdf (anaf.ro)

Ghidul a fost îndelung așteptat pentru a oferi o imagine ceva mai clară asupra modului în care ANAF interpretează Directiva DAC 6 și cerințele de raportare către contribuabilii din România. După cum am anunțat, APEX Training Center organizează o prezentare pe tema DAC 6 pe 20 ianuarie 2021, de la ora 10.

În ceea ce privește termenele până la care intermediarii sau contribuabilii relevanți, după caz, au obligația de a raporta către autoritățile fiscale informațiile cu privire la aranjamentele transfrontaliere care fac obiectul raportării potrivit Directivei DAC6 sunt:

  • pană la 28 februarie 2021 pentru aranjamentele raportabile la care primul pas în demersul de implementare a fost efectuat în perioada 25 iunie 2018—30 iunie 2020. 
  • până la 31 ianuarie 2021 pentru aranjamentele raportabile inițiate în perioada 1 iulie 2020—31 decembrie 2020.
  • până la 30 aprilie 2021 – data până la care intermediarii trebuie să întocmească primul raport în cazul aranjamentelor comercializabile.
  • până la 30 aprilie 2021 – data la care ANAF comunică prin intermediul schimbului automat primele informații.

Cristina Georgescu

Partener

FCCA, Expert Contabil și Consultant Fiscal cu peste 24 ani de experiență. Având o fire practică, anticipează nevoia clienților și îi ajută pe aceștia în luarea deciziilor. Abilitatea, optimismul, flexibilitatea și atenția cu care gestionează fiecare client în parte, fac din Cristina un partener de încredere pentru clienți.

Iona Bădescu

Partener

Expert Contabil și Auditor Financiar cu peste 24 ani de experiență. Pasionată de lucrul cu clienții si implicată în multiple misiuni de creare și implementare de proceduri și procese contabile, Ioana oferă soluții financiar contabile optime, adaptate nevoilor clienților. Este profesionistul pe care te poți baza pentru un lucru bine făcut.